Gepekelde Aperitief Eitjes met Feestelijke Toppings

Favorieten

20min + 12u rusten voor het pekelen

Easy

Maak feestelijke gepekelde aperitief eitjes met kleurrijke toppings! Eenvoudig te maken, mooi gepresenteerd en heerlijk van smaak.

Maak feestelijke gepekelde aperitief eitjes met kleurrijke toppings! Eenvoudig te maken, mooi gepresenteerd en heerlijk van smaak.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Eieren Koken en Schikken: Kook de eieren 6 minuten en laat ze daarna in ijswater schrikken. Pel de eieren en leg ze in een schone glazen bokaal.

Voorbereiden Pekel: Voeg dillezaadjes, rode biet en rode ui toe aan de bokaal met eieren.

Pekel maken: Meng de witte azijn, ciderazijn, suiker en zout in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Giet de warme pekel over de eieren in de bokaal tot alles volledig onder staat. Sluit de bokaal goed af terwijl deze nog warm is en laat de eieren minimaal 12 uur pekelen.

Mosterdkaviaar: Kook de mosterdzaadjes drie keer in ruim water en giet telkens af om de bitterheid te verminderen. Breng vervolgens de azijn en suiker aan de kook en meng dit met de uitgelekte mosterdzaadjes. Bewaar in een potje in de koelkast; dit blijft meer dan 2 maanden goed.

Afwerking: Halveer de gepekelde eieren en leg ze op een bord. Doe een klein dotje mosterdmayonaise op elk eitje en werk af met ansjovis, radijsjes en eventueel een takje rozemarijn voor een feestelijke uitstraling.

Eieren Koken en Schikken: Kook de eieren 6 minuten en laat ze daarna in ijswater schrikken. Pel de eieren en leg ze in een schone glazen bokaal.

Voorbereiden Pekel: Voeg dillezaadjes, rode biet en rode ui toe aan de bokaal met eieren.

Pekel maken: Meng de witte azijn, ciderazijn, suiker en zout in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Giet de warme pekel over de eieren in de bokaal tot alles volledig onder staat. Sluit de bokaal goed af terwijl deze nog warm is en laat de eieren minimaal 12 uur pekelen.

Mosterdkaviaar: Kook de mosterdzaadjes drie keer in ruim water en giet telkens af om de bitterheid te verminderen. Breng vervolgens de azijn en suiker aan de kook en meng dit met de uitgelekte mosterdzaadjes. Bewaar in een potje in de koelkast; dit blijft meer dan 2 maanden goed.

Afwerking: Halveer de gepekelde eieren en leg ze op een bord. Doe een klein dotje mosterdmayonaise op elk eitje en werk af met ansjovis, radijsjes en eventueel een takje rozemarijn voor een feestelijke uitstraling.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Eieren Koken en Schikken: Kook de eieren 6 minuten en laat ze daarna in ijswater schrikken. Pel de eieren en leg ze in een schone glazen bokaal.

Voorbereiden Pekel: Voeg dillezaadjes, rode biet en rode ui toe aan de bokaal met eieren.

Pekel maken: Meng de witte azijn, ciderazijn, suiker en zout in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Giet de warme pekel over de eieren in de bokaal tot alles volledig onder staat. Sluit de bokaal goed af terwijl deze nog warm is en laat de eieren minimaal 12 uur pekelen.

Mosterdkaviaar: Kook de mosterdzaadjes drie keer in ruim water en giet telkens af om de bitterheid te verminderen. Breng vervolgens de azijn en suiker aan de kook en meng dit met de uitgelekte mosterdzaadjes. Bewaar in een potje in de koelkast; dit blijft meer dan 2 maanden goed.

Afwerking: Halveer de gepekelde eieren en leg ze op een bord. Doe een klein dotje mosterdmayonaise op elk eitje en werk af met ansjovis, radijsjes en eventueel een takje rozemarijn voor een feestelijke uitstraling.

Social

Make eat share tag