Mosselen natuur met frietjes en mosselsaus

Favorieten

20min

Easy

Mosselen natuur met frietjes en mosselsaus, love it! Ontdek hier mijn gemakkelijk en snel recept met inspiratie voor extra lekkere toppings.

Mosselen natuur met frietjes en mosselsaus, love it! Ontdek hier mijn gemakkelijk en snel recept met inspiratie voor extra lekkere toppings.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4kg mosselen
1 klont boter
1 grote ajuin
4 stelen selder
1 bot peterselie

Toppings
Gebakken zeekraal met boter en peper
Furikake (is een japans strooisel van sesam, norivellen en wasabi, bonito … )
Crispy chili oil

Mosselsaus
4 el mayonaise
1 grote el mosterd
1 el azijn
Peper en zout

Verse frietjes

4kg mosselen
1 klont boter
1 grote ajuin
4 stelen selder
1 bot peterselie

Toppings
Gebakken zeekraal met boter en peper
Furikake (is een japans strooisel van sesam, norivellen en wasabi, bonito … )
Crispy chili oil

Mosselsaus
4 el mayonaise
1 grote el mosterd
1 el azijn
Peper en zout

Verse frietjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Giet je mosselen in een zeef en laat eventueel sap weg. Laat je wasbak vol lopen met koud water, leg mosselen erin, controleer op gebroken schelpen of mosselen die niet meer dicht gaan na het spoelen. Gooi die weg.

Pel en snij de ui in fijne ringen, snij de selder fijn. Voeg een klont boter in één grote pot of 2 kleinere potten met deksel, wat het makkelijkst werkt want je moet opschudden, verdeel daarin ui en selder en laat opbakken, zeef de mosselen en voeg toe, kruid met peper en zout, zet deksel erop. Na 2 minuten schud je op en laat nog 1 min op hoge temperatuur verder garen. Controleer of de mosselen open zijn en zet van het vuur.

Bak de frietjes af. Bak de zeekraal kort en krachtig op in boter met wat peper. Zet alles op tafel en serveer in een diep bord, kies je favoriete toppings.

Social

Make eat share tag