Snij selder, ui en venkel en look fijn. Hou 1 stuk venkel opzij als garnituur. Stoof aan in grote pot, laat goed stoven en blus met witte wijn. Voeg bouillon toe en laat opkoken tot de groenten gaar zijn. Eens ze gaar zijn, voeg je de mosselen toe en laat 3-4 min verder koken tot de mosselen open zijn.
Snij het opzij gehouden stuk venkel fijn en meng de mosterd onder de slagroom, kruid met peper en zout.
Zet een grote zeef op een andere grote pot en giet het kookvocht, mosselen en groenten er voorzichtig in. Zo vang je het kookvocht op in de grote pot en kan je de mosselen uit de schelp halen.
Eens de mosselen uit de schelpen zijn gaan deze samen met de groenten bij het kookvocht om samen te mixen dus zorg ervoor dat er geen schelpen bij in gaan.
Mix goed door tot alles fijn en glad gemixt is. Kruid bij en zeef door.
Serveer de soep in de glaasjes of tasjes en werk af met mosterdroom, fijngesneden venkel, peterselie en saffraandraadjes.