Leg de kip in een ovenschaal.
Wrijf helemaal in met olie en kruid binnen- en buitenkant met peper en zout.
Bind de pootjes samen met wat touw met takjes rozemarijn tussen.
Leg de doormidden gesneden look, citroen en rozemarijn erbij.
Besprenkel deze ook met wat olie.
Prik de thermometer in het midden van de borst van de kip zodat je een juiste kerntemperatuur kan meten.
Steek de schotel in de oven en connecteer de thermometer met je oven.
Stel 85 graden kerntemperatuur in.
Kies functie koken met stoom, kies ‘low steam‘ en zet de graden op 200.
Na een 20-tal minuten mag je geregeld je kip, citroen en look oversausen met de jus die vrijkomt.
Je oven zal bepalen wanneer je kip klaar is, sappig vanbinnen en krokant velletje vanbuiten.
Haal de kip uit de ovenschaal en snij in stukken.
Giet vet weg uit de schaal en zet op vuur.
Knijp look en citroen erin uit.
Laat even bakken en blus met bouillon.
Kruid met peper en zout en zeef door.
Leg de kip weer in de ovenschaal met saus erover.
Serveer met frietjes of kroketten, appelmoes en sla met mayonaise