Opgelegde zoet-zure groentjes

Favorieten

15min + 1 nacht rusten

Easy

Maak opgelegde groentjes die passen bij salades, charcuterie of als topping voor broodjes. Gemakkelijk te bereiden en lang houdbaar!

Maak opgelegde groentjes die passen bij salades, charcuterie of als topping voor broodjes. Gemakkelijk te bereiden en lang houdbaar!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

150 g zout 50 g suiker Mengeling van 1 kg bloemkoolroosjes, uitjes, radijsjes, raapjes in vieren gesneden… Weckpot van 1 l, afsluitbaar met een elastiekje 10 ml rodewijnazijn 200 ml mirin of sushiazijn 200 ml gewone azijn

150 g zout 50 g suiker Mengeling van 1 kg bloemkoolroosjes, uitjes, radijsjes, raapjes in vieren gesneden… Weckpot van 1 l, afsluitbaar met een elastiekje 10 ml rodewijnazijn 200 ml mirin of sushiazijn 200 ml gewone azijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Strooi het zout en de suiker op de groenten.

Laat een nacht rusten onder plasticfolie.

Spoel goed af, laat uitlekken en doe de groenten in de weckpot.

Vul bij met de mengeling van rodewijnazijn, mirin of sushiazijn en gewone azijn.

Een paar uur later heeft het zout zijn werk al gedaan en kan je de groenten opeten.

Maanden houdbaar, maar de kleur verandert wel.

Social

Make eat share tag