Feestelijke handhapjes

Favorieten

25min

Feestelijke hapjes voor groot en klein! Ontdek het volledige recept hier!

Feestelijke hapjes voor groot en klein! Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

500 g bloemaardappelen
klontje boter
1 grote zoete ui
1 tl sherryazijn
pezo
1 potje zure room
scheutje melk

500 g bloemaardappelen
klontje boter
1 grote zoete ui
1 tl sherryazijn
pezo
1 potje zure room
scheutje melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schrob de aardappelen schoon en stoom ze in de pel.

Schil de ui en snij fijn. Stoof zacht in lichtgekleurde boter en blus met scheutje azijn.

Verminder het vuur en laat 5-tal minuutjes kleuren met deksel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Pel de aardappelen.

Voeg 2 el zure room toe aan de uien, meng en giet in de cutter.

Voeg de gepelde aardappelen toe in stukjes en cutter tot een gladde saus, waar je dotjes mee kan spuiten. Voeg eventueel een scheutje melk toe.

Doe de aardappelcrème in een spuitzakje en houd lauw.

Verfris je hand met een halve citroen en wrijf droog met een doekje.

Spuit een dotje in verlengde van de duim.

Social

Make eat share tag