Everzwijn met peperkorst en braambessensaus

Favorieten

22min

Easy

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Maak schuine insnijdingen van 2 millimeter diep aan de bovenkant of op het vlies van het vlees. Zo kan het vlees mooi vlak bakken.

Kneus de 2 soorten pepers grof in de vijzel.

Druk er het vlees aan 1 kant in.

Smelt een klontje boter.

Schroei het vlees eerst toe aan de gepeperde kant en bak 2 minuten.

Draai voorzichtig en schroei de andere kant ook 2 minuten toe.

Leg het vlees met de gepeperde kant naar boven in een bakschaal en bak gedurende 3 minuten verder in de oven op 190 °C.

Haal uit de oven.

Laat zeker 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Social

Make eat share tag