Daslook pesto

Favorieten

15min

Easy

Maak een smaakvolle daslookpesto met pistachenoten en Parmezaanse kaas. Perfect voor op pasta, brood of als smaakmaker in diverse gerechten.

Maak een smaakvolle daslookpesto met pistachenoten en Parmezaanse kaas. Perfect voor op pasta, brood of als smaakmaker in diverse gerechten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

60 g daslookbladeren
50 g gepelde pistachenoten
70 g Parmezaanse kaas, geraspt
60 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
70 ml olijfolie
Sap van 1 citroen
Peper en zout (naar smaak)

60 g daslookbladeren
50 g gepelde pistachenoten
70 g Parmezaanse kaas, geraspt
60 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
70 ml olijfolie
Sap van 1 citroen
Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Daslook en noten bereiden: Was de daslookbladeren goed en dep ze droog. Doe de daslookbladeren samen met de pistachenoten in een keukenmachine.

Mengen: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, sap van 1 citroen en beide oliën toe.

Pureren: Pureer het mengsel tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de pesto te dik is.

Op smaak brengen: Breng op smaak met peper en zout.

Social

Make eat share tag