Voorbereiding van de tonijn
Snijd de tonijn in plakjes van ongeveer 1 cm dik, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes.
Plaats de tonijn in een schaal die je later kunt afdekken met een stolp of glazen kom.
Roken van de tonijn
Breek de takjes gedroogde oregano (of tijm/rozemarijn) in een vuurvast glazen kommetje.
Zet het kommetje naast de tonijn, steek de kruiden in brand met een keukenbrander en dek onmiddellijk af met de stolp.
Laat de rook minimaal 5 minuten intrekken om de tonijn een subtiele rooksmaak te geven.
Mengen van de smaken
Hak de chilipeper en lente-ui fijn.
Maal de zwarte peper fijn in een vijzel en voeg toe aan de tonijn.
Rasp de zeste van de bloedappelsien over de tonijn en snijd vervolgens het vruchtvlees eruit.
Pers het resterende sap uit de vezels en meng dit, samen met de olijfolie, kappertjes en fleur de sel, onder de tonijn.
Afwerking
Roer de stracciatella los met een vork en verdeel over een serveerschaal.
Leg de gemarineerde tonijn bovenop de stracciatella.
Werk af met zeer fijn gesneden selderblokjes voor extra frisheid en crunch.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.