Crudo van rode koud gerookte tonijn, gerookte stracciatella en bloedappelsien

Favorieten

Snel

Next Level

Een elegant en smaakvol voorgerecht waarbij de frisheid van tonijn samenkomt met de rokerige toets van stracciatella en de citrusachtige frisheid van bloedappelsien. Perfect voor een verfijnde start van je diner!

Een elegant en smaakvol voorgerecht waarbij de frisheid van tonijn samenkomt met de rokerige toets van stracciatella en de citrusachtige frisheid van bloedappelsien. Perfect voor een verfijnde start v ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g verse rode tonijn
250 g stracciatella
1 bloedappelsien + zeste
1 kl zwarte peper (fijngevijzeld)
1 chilipeper (fijngehakt)
3 el extra vierge olijfolie
2 el kappertjes
1 kl fleur de sel
2 lente-uitjes (fijngehakt)
1 selderstengel (zeer fijn gesneden)
¼ bosje gedroogde oregano, tijm of rozemarijn (takken)

Benodigdheden
Keukenbrander
Stolp of glazen kom
Glazen vuurvast kommetje

500 g verse rode tonijn
250 g stracciatella
1 bloedappelsien + zeste
1 kl zwarte peper (fijngevijzeld)
1 chilipeper (fijngehakt)
3 el extra vierge olijfolie
2 el kappertjes
1 kl fleur de sel
2 lente-uitjes (fijngehakt)
1 selderstengel (zeer fijn gesneden)
¼ bosje gedroogde oregano, tijm of rozemarijn (takken)

Keukenbrander
Stolp of glazen kom
Glazen vuurvast kommetje

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding van de tonijn
Snijd de tonijn in plakjes van ongeveer 1 cm dik, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes.
Plaats de tonijn in een schaal die je later kunt afdekken met een stolp of glazen kom.

Roken van de tonijn
Breek de takjes gedroogde oregano (of tijm/rozemarijn) in een vuurvast glazen kommetje.
Zet het kommetje naast de tonijn, steek de kruiden in brand met een keukenbrander en dek onmiddellijk af met de stolp.
Laat de rook minimaal 5 minuten intrekken om de tonijn een subtiele rooksmaak te geven.

Mengen van de smaken
Hak de chilipeper en lente-ui fijn.
Maal de zwarte peper fijn in een vijzel en voeg toe aan de tonijn.
Rasp de zeste van de bloedappelsien over de tonijn en snijd vervolgens het vruchtvlees eruit.
Pers het resterende sap uit de vezels en meng dit, samen met de olijfolie, kappertjes en fleur de sel, onder de tonijn.

Afwerking
Roer de stracciatella los met een vork en verdeel over een serveerschaal.
Leg de gemarineerde tonijn bovenop de stracciatella.
Werk af met zeer fijn gesneden selderblokjes voor extra frisheid en crunch.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.