Auberginetaco’s met taleggio en tonijn

Favorieten

35min

Easy

In de ene mand bereiden we de citroen bospaddenstoelen en in de andere kant maak je de risotto klaar. Het gerecht wordt dus helemaal klaargemaakt in de Philips Dual Basket, ‘het toestel ‘die er voor zorgt dat je alles op hetzelfde moment klaar is om te serveren, hoe handig kan het zijn tijdens de feestdagen ! De pompoenrisotto wordt afgewerkt met mascarpone en pecorino, met daarop geroosterde bospaddenstoelen en een mooie frisse groene olie, smakelijk !

In de ene mand bereiden we de citroen bospaddenstoelen en in de andere kant maak je de risotto klaar. Het gerecht wordt dus helemaal klaargemaakt in de Philips Dual Basket, ‘het toestel ‘die er voor z ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

2 grote ronde paarse aubergines
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels polenta
1 eetlepel oregano
1 eetlepel paprikapoeder (mag ook gerookt zijn)
150 g taleggiokaas
1 blik tonijn op sap

2 grote ronde paarse aubergines
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels polenta
1 eetlepel oregano
1 eetlepel paprikapoeder (mag ook gerookt zijn)
150 g taleggiokaas
1 blik tonijn op sap

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 195 °C.

Snijd de aubergine in schijven van minder dan 1 centimeter dik. Wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie.

Meng de polenta met de oregano en het paprikapoeder. Duw beide kanten van de aubergine in het polentamengsel en leg op een bakplaat met bakpapier. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 195 °C. Draai ze om en bak opnieuw gedurende een 5-tal minuten.

Beleg de helft met kaas en tonijn en vouw dicht. Leg ze weer 2 à 3 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Leg op een plateautje en serveer met je favoriete hotsauce.

Social

Make eat share tag