Couscoussalade

Favorieten

20min

Easy

Een couscousalade is altijd een hit bij zowel jong als oud! Past bij een bbq of picknick en is zelfs nog lekkerder de dag nadien.

Een couscousalade is altijd een hit bij zowel jong als oud! Past bij een bbq of picknick en is zelfs nog lekkerder de dag nadien.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Pitjes van 1 granaatappel
2 blokjes groentebouillon
250 g Mhamsa, handgerolde couscous
Sap van 2 limoenen
6 el Olijfolie
2 paprika’s
1 bosje lente-ui
2 handenvol cashewnoten geroosterd
0.5 bosje munt
2 tl paprikapoeder
1 tl venkelzaad
1 tl komijn
1 tl zout
1 tl korianderpoeder
Snuif kaneel
Snuif cayennepeper
Enkele blaadjes basilicum

Pitjes van 1 granaatappel
2 blokjes groentebouillon
250 g Mhamsa, handgerolde couscous
Sap van 2 limoenen
6 el Olijfolie
2 paprika’s
1 bosje lente-ui
2 handenvol cashewnoten geroosterd
0.5 bosje munt
2 tl paprikapoeder
1 tl venkelzaad
1 tl komijn
1 tl zout
1 tl korianderpoeder
Snuif kaneel
Snuif cayennepeper
Enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Laat de handgerolde couscous een minuut of 4-5 koken in de bouillon. Afgieten onder koud stromend water. Zet aan de kant.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.

Hak de lente-ui en munt fijn, en kneus het venkelzaad tot poeder.

Meng alle kruiden met de olijfolie en meng onder de couscous.

Voeg ook de fijngesneden kruiden en groenten en de grofgehakte noten toe. Meng de granaatappelpitjes eronder, verfris met limoensap en kruid af met peper en zout.

Social

Make eat share tag