Gevulde courgettes met lamsvlees, aardappelsla met waterkers

Favorieten

50min

Easy

Wil je zelf aan de slag met courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla met waterkers? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla met waterkers? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800g lamsgehakt zonder kruiden
8 ronde courgettes
1 sjalot
100g pijnboompitten
1 blok halloumi (225 g)
2 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
1 kl komijnpoeder
peper en zout

Aardappelsla:
400g rode krieltjes
1 citroen
2 bussels waterkers
1 sjalot
2 el mosterd
4 el olijfolie
peper en zout

800g lamsgehakt zonder kruiden
8 ronde courgettes
1 sjalot
100g pijnboompitten
1 blok halloumi (225 g)
2 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
1 kl komijnpoeder
peper en zout

Aardappelsla:
400g rode krieltjes
1 citroen
2 bussels waterkers
1 sjalot
2 el mosterd
4 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rooster de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het gehakt met de pijnboompitten, de gehakte sjalot, de in kleine blokjes gesneden halloumi, de fijngehakte rozemarijn, de komijn en peper. Breng verder op smaak, maar let op: halloumi is op zich al heel gezouten.

Snijd een hoedje van de courgettes, hol ze uit met een parisiennelepel en vul ze rijkelijk met gehakt. Smeer een ovenschaal met olie in en schik er de courgettes in. Maak de hoedjes vast met een satéstokje en bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Schuif ze 35 min. in de oven.

Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier, en snijd ze in 2.

Meng het citroensap met de olie, de mosterd, de fijngesnipperde sjalot, peper en zout. Voeg de warme krieltjes toe en meng.

Verwijder de dikke stengels van de waterkers. Meng hem net voor het opdienen met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij de gevulde courgettes.

Social

Make eat share tag