Courgetten frittata met maïs

Favorieten

15min

Easy

Een paar eitjes loskloppen met kaas en veel groenten. In een handomdraai heb je een makkelijk, gezond en vooral een heerlijk one-pan gerecht.

Een paar eitjes loskloppen met kaas en veel groenten. In een handomdraai heb je een makkelijk, gezond en vooral een heerlijk one-pan gerecht.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

6 eieren
Snuif zout
1 el olijf olie
1 ajuin in schijven
1 gele courgette in schijfjes gesneden
75 g cheddar kaas, geraspt
1 gekookte maïs kolf
1 teen look

6 eieren
Snuif zout
1 el olijf olie
1 ajuin in schijven
1 gele courgette in schijfjes gesneden
75 g cheddar kaas, geraspt
1 gekookte maïs kolf
1 teen look

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kleur de ajuin aan in de olie, voeg de courgette in sneetjes toe en bak 3-4 min mee, snij de mais van de kolf en voeg toe (hou van alle ingrediënten wat opzij voor bovenop).

Klop de eieren los met peper en zout, meng er de kaas onder, hou wat kaas opzij voor erop.

Giet het eierkaasmengsel op de gebakken ui en courgette, leg er een paar sneetjes courgette, schijfjes ui en mais op, werk af met de kaas, bak 1 min verder en gaar verder in een voorverwarmde oven van 200°, nog een 10-tal min.

Laat een klein beetje afkoelen alvorens je serveert.

Ook zeer lekker koud in je lunchbox of brooddoos van de kids.

Social

Make eat share tag