Chocolade bananenbrood

Favorieten

60min

Easy

Dit sappige en gezonde bananenbrood bevat geen geraffineerde suikers en is glutenvrij. Perfect als ontbijt of als snack.

Dit sappige en gezonde bananenbrood bevat geen geraffineerde suikers en is glutenvrij. Perfect als ontbijt of als snack.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 bananenbrood

4 rijpe bananen
3 eieren
55 g kokosolie gesmolten
50 g esdoorn siroop
Merg van 1 vanillestok
150 g amandelpoeder
30 g kokosnoot bloem
40 g raw cacaopoeder
1 snuif zout
30 g donkere chocolade min 70% grof gesneden
1 handvol pecannoten gehakt

4 rijpe bananen
3 eieren
55 g kokosolie gesmolten
50 g esdoorn siroop
Merg van 1 vanillestok
150 g amandelpoeder
30 g kokosnoot bloem
40 g raw cacaopoeder
1 snuif zout
30 g donkere chocolade min 70% grof gesneden
1 handvol pecannoten gehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Plet 3 bananen tot een papje met het merg van je vanillestok.

Voeg eieren, kokosolie en siroop toe en meng goed door elkaar.

Zeef alle droge ingrediënten erover en meng nog eens goed samen met de chocolade en pecannoten.

Giet in een cakevorm bekleed met bakpapier.

Snij de laatste banaan in de lengte doormidden en duw ze in het deeg.

Bak 60 min op 175°, doe eventueel de gaartest met een satéstokje.

Laat wat afkoelen voor je begint te snijden.

Social

Make eat share tag