Chicon gratin sandwich

Favorieten

15min

Easy

Al het beste van witloof in hespenrolletjes en kaassaus tussen een sandwich, als dat geen goddelijke broodje is! Ontdek het recept.

Al het beste van witloof in hespenrolletjes en kaassaus tussen een sandwich, als dat geen goddelijke broodje is! Ontdek het recept.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas

8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij 1 witloof in fijne lange reepjes en spoel onder koud water, dan verkleuren ze niet. Snij de 3 witloof stronken heel fijn en stoof ze aan in de boter, laat ze verder kleuren, roer af en toe en bak tot mooi gekarameliseerd.

Smeer intussen de 8 sneetjes brood langs 1 kant in met boter, draai om op een plank en smeer de andere kanten royaal in met de kaassaus. Bestrooi 4 sneetjes met een beetje gemalen kaas, en 2 sneetjes hesp. Verdeel daarop het gekarameliseerd witloof en het rauw witloof leg de sneden brood met kaassaus naar beneden erop.

Leg in een koekenpan en laat zachtjes 3 à 4 min bakken tot het brood mooi getoast en gekleurd is. Draai ze om en bak andere kant op dezelfde manier. Verdeel nu de rest van de kaas bovenop de 4 sandwiches en gratineer 4 à 5 min in de oven op grill-stand.

Social

Make eat share tag