Cheesecake met Comté op notenbodem

Favorieten

1u (exclusief koeltijd)

Medium

Deze cheesecake is een perfecte combinatie van hartig en zoet. Met een topping van peren en rode biet is dit dessert een echte eyecatcher!

Deze cheesecake is een perfecte combinatie van hartig en zoet. Met een topping van peren en rode biet is dit dessert een echte eyecatcher!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de bodem:
5 dadels (zonder pitten)
1 handje pecannoten
1 handje geroosterde hazelnoten (op 160 graden gedurende 10 minuten in de oven)
1 eetlepel fleur de sel
1 eetlepel vanille-extract

Voor de cheesecake:
220 g geraspte jonge Comté kaas
50 ml slagroom
1 ei
1 kg mascarpone
Rietsuiker (optioneel)

Voor de toppings:
2 peren
1 rode biet
1 deel suiker (400 ml)
1 deel water (400 ml)
Vanille-extract
Steranijs
100 g mascarpone
100 g slagroom
Vanille-extract
Shizoblaadje

Voor de bodem:
5 dadels (zonder pitten)
1 handje pecannoten
1 handje geroosterde hazelnoten (op 160 graden gedurende 10 minuten in de oven)
1 eetlepel fleur de sel
1 eetlepel vanille-extract

Voor de cheesecake:
220 g geraspte jonge Comté kaas
50 ml slagroom
1 ei
1 kg mascarpone
Rietsuiker (optioneel)

Voor de toppings:
2 peren
1 rode biet
1 deel suiker (400 ml)
1 deel water (400 ml)
Vanille-extract
Steranijs
100 g mascarpone
100 g slagroom
Vanille-extract
Shizoblaadje

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de bodem: Doe de dadels, pecannoten, geroosterde hazelnoten, fleur de sel en vanille-extract in een blender en mix tot een egaal mengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een cakevorm en druk goed aan.

Voor de cheesecake: Mix de geraspte jonge Comté kaas, slagroom, ei en mascarpone in een blender tot een glad mengsel.

Giet het mengsel over de bodem in de cakevorm.

Bak de cheesecake gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius.

Laat de cheesecake een nacht rusten in de koelkast voor het opdienen.

Voor de toppings: Schil en snijd de peren en rode biet in dunne plakjes.

Maak een siroop door de suiker en water te combineren en aan de kook te brengen met vanille en steranijs. Laat 20 minuten koken.

Klop de mascarpone en slagroom op met vanille-extract en voeg naar smaak suiker toe.

Schik de slagroom op een bord en versier met de peren- en bietplakjes en een shizoblaadje.

Social

Make eat share tag