Haal het vlees voor je het gaat bakken, 2 u uit de koelkast.
Meng alles voor de boter onder elkaar.
Snij de broodjes door en toast ze, smeer alle binnenkanten van de 4 broodjes in met lookboter.
Snij de ui in reepjes, doe 2 el olijfolie in de pan en laat de ui mooi bruin karameliseren. Roer regelmatig.
Zet een grillpan op het vuur, kruid de entrecotes met peper en zout en smeer in met een fijn laagje olijfolie, bak ze 2 minuten langs elke kant. Laat deze goed aankorsten. Leg op een bord en laat 2min rusten. Snij nu het vlees in zo fijn mogelijke reepjes. Grote stukjes vet snij je er af.
Verwarm de oven voor op 200°graden.
Steek de broodjes met de bestreken kant naar boven 2 min in de oven, haal ze eruit.
Beleg royaal de 4 onderkanten van de broodjes met de gekarameliseerde ajuin, entrecote reepjes en de geraspte provolone. Steek ze terug in de oven en bak nog 2 à 3 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Leg de bovenkant erop en serveer onmiddellijk.