Calamares

Favorieten

20min

Easy

Calamares of gefrituurde inktvis, dit makkelijk tapas recept laat je genieten alsof je op vakantie bent in Ibiza! Lekker met aïoli erbij ;)

Calamares of gefrituurde inktvis, dit makkelijk tapas recept laat je genieten alsof je op vakantie bent in Ibiza! Lekker met aïoli erbij ;)
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

600 g pijlinktvis
1 eiwit
1 el geraspte gember
1 el geraspte look
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
Peper en zout
1 el rijstbloem
1 el maïzena
Fleur de sel

600 g pijlinktvis
1 eiwit
1 el geraspte gember
1 el geraspte look
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
Peper en zout
1 el rijstbloem
1 el maïzena
Fleur de sel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de pijlinktvis langs 1 kant door zodat je hem kan openplooien en schraap met je mes de slijmen weg. Neem je grootste scherpste mes en geef lichtjes schuine insnijdingen geven, om de 3 à 4 mm, diep genoeg zonder doorsnijden, van begin tot einde. Geef hem een kwartslag en doe dit opnieuw, zodat je over het hele stuk kruiselingse insnijdingen krijgt. Zo krult hij bij het bakken mooi op maar absorbeert ook lekker alle smaken. Snij hem dan in stukken van 5 à 6 cm en leg in een kom.

Voeg eerst alle natte ingrediënten toe en meng goed onder elkaar. Verwarm je frietketel op 180°. Meng er stevig de maïzena en rijstbloem onder en leg één voor een in de olie, bak 3 à 4 min tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fleur de sel op.

Serveer met wat partjes citroen en aïoli.

Social

Make eat share tag