Butternutsoep met tartufata en hazelnoten

Favorieten

45min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze butternutsoep met tartufata en hazelnoten? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze butternutsoep met tartufata en hazelnoten? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12 porties

250 g vruchtvlees van butternut pompoen
2 wortelen
0.5 zoete ui
3 el geroosterde hazelnoten
1 el zure room
2 bolle el Philadelphia Original
7,5 dl groentebouillon
20 g boter
1 pot tartufata (80 g)
1 el tomatenconcentraat
1 teentje knoflook
1 afgestreken kl curry
Peper en zout

250 g vruchtvlees van butternut pompoen
2 wortelen
0.5 zoete ui
3 el geroosterde hazelnoten
1 el zure room
2 bolle el Philadelphia Original
7,5 dl groentebouillon
20 g boter
1 pot tartufata (80 g)
1 el tomatenconcentraat
1 teentje knoflook
1 afgestreken kl curry
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Fruit ze 5 min in een stoofpan met de gesmolten boter. Bestrooi met curry; meng 1 min en voeg dan de butternut in blokjes toe, samen met de wortelen in schijfjes. Fruit 5 min en voeg het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Laat 10 min rusten en mix fijn; breng verder op smaak.

Meng de Philadelphia, de zure room en de tartufata. Hak de hazelnoten grof.

Giet de soep in kleine kopjes; werk ze af met de tartufata crème en de hazelnoten. Dien warm op.

Social

Make eat share tag