Brusselse wafel

Favorieten

1 uur rijzen - 30 min

Easy

Een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Wil je zelf aan de slag met deze Brusselse wafels? Ontdek het volledige recept hier!

Een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Wil je zelf aan de slag met deze Brusselse wafels? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 stuks

25 g verse gist
500 ml melk
500 ml water
4 eieren
600 g bloem
200 g boter
Snuifje zout

Toppings:
1 spuitbus slagroom
Poedersuiker

25 g verse gist
500 ml melk
500 ml water
4 eieren
600 g bloem
200 g boter
Snuifje zout

Toppings:
1 spuitbus slagroom
Poedersuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Laat de boter op laag vuur smelten en laat afkoelen.

Doe melk en water in een pot en warm op tot lichtjes lauw, los hier de gist helemaal in los.

Splits de eieren, klop dooiers even los en voeg toe aan het melk gist mengsel.

Doe de bloem in een grote kom, voeg een deel van de melk toe, klop alle klonters goed eruit voeg rest van de melk toe en de afgekoelde gesmolten boter.

Klop het eiwit stijf met snuif zout, meng voorzichtig het schuim onder het deeg.

Laat een uur rusten op een warme plaats met een handdoek erover.

Warm het wafelijzer goed op, vet beide kanten lichtjes in met arachideolie.

Vul goed de vorm met het deeg, doe toe, draai om en bak ze krokant.

Serveer ze met bloemsuiker en slagroom als je wil.

Social

Make eat share tag