Toast met warmoes en gepocheerd chili-eitje

Favorieten

15min

Easy

Warmoes met een gepocheerd eitje en chili-olie, een heerlijke combinatie op een toast. Ontdek hier hoe je deze groente klaarmaakt!

Warmoes met een gepocheerd eitje en chili-olie, een heerlijke combinatie op een toast. Ontdek hier hoe je deze groente klaarmaakt!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

300 g warmoes
1 kleine ui fijn gesneden
4 el olijfolie
1 el Modena Balsamico azijn
2 teen look
Peper en zout
2 dikke grote sneden volkoren brood
Boter om brood in te smeren
2 kakelverse eitjes op kamertemperatuur
100 ml witte azijn

Chili olie:
1 kl Santa Maria chili explosion vlokken of een vers cayenne pepertje
4 el olijfolie
0.5 bot bieslook

300 g warmoes
1 kleine ui fijn gesneden
4 el olijfolie
1 el Modena Balsamico azijn
2 teen look
Peper en zout
2 dikke grote sneden volkoren brood
Boter om brood in te smeren
2 kakelverse eitjes op kamertemperatuur
100 ml witte azijn

Chili olie:
1 kl Santa Maria chili explosion vlokken of een vers cayenne pepertje
4 el olijfolie
0.5 bot bieslook

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij het blad van de stelen, snij vervolgens de stelen fijn en ook het blad grof.

Smeer de toast in met boter en bak het brood aan beide kanten aan in een pan, hou opzij.

Voeg aan dezelfde pan 2 el olijfolie toe en stoof de ui en de look samen met de fijngesneden warmoesstelen.

Voeg na 5 min het warmoesblad toe en bak kort mee, werk af met wat balsamico en kruid met peper en zout.

Verdeel de gebakken warmoes op de toast.

Meng alles voor de chili olie onder elkaar.

Zet een lage steelpan op het vuur met ongeveer 8 cm water en een flinke scheut azijn.

Laat heel zacht borrelen, je water mag niet koken, breek de eieren in kommetjes en voeg toe.

Na 3 min heel zachtjes borrelen, schep je ze 1 voor 1 eruit, dep ze droog op een keukenpapier.

Leg ze op de toast met de warmoes, werk af met de chili-olie.

Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag