Voorbereiding (15 minuten): Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een taartvorm in met boter.
Smelten: Smelt de boter, chocolade en suiker samen op laag vuur. Roer regelmatig tot je een glad mengsel hebt. Laat het mengsel afkoelen.
Meng: Klop de eieren kort los en voeg ze toe aan het afgekoelde chocolademengsel. Mix tot een glad beslag.
Vorm en topping: Giet het beslag in de taartvorm en strooi de notenmix gelijkmatig over het beslag.
Bakken (20 minuten): Bak de brownie 20 minuten in het midden van de oven. De binnenkant mag nog iets smeuïg zijn. Laat even afkoelen.
Kumquatsiroop: Snijd de kumquats in dunne schijfjes en verwijder eventuele pitjes.
Laat de kumquatschijfjes in een pannetje met 1 el suiker en 1 el Grand Marnier of Cointreau een paar minuten zachtjes koken.
Laat de siroop vervolgens afkoelen.
Peer voorbereiden: Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in fijne julienne (dunne reepjes).
Serveren: Snijd de brownie in stukken en serveer warm of lauwwarm. Voeg een lepel kumquatsiroop en wat peerreepjes toe. Voor een extra feestelijke touch kun je er een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs bij serveren.