Spicy Smokey Chili Bolognaisesaus

Favorieten

1u20

Next Level

Dit recept voor Spicy Smokey Chili Bolognaisesaus, met gerookte paprikapoeder en pancetta, is perfect voor elke pasta.

Dit recept voor Spicy Smokey Chili Bolognaisesaus, met gerookte paprikapoeder en pancetta, is perfect voor elke pasta.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 teentjes knoflook
1 grote ui
1 el rozemarijn, fijngehakt (Santa Maria)
1 el oregano, fijngehakt (Santa Maria)
1 tl gerookt paprikapoeder (Santa Maria)
200g pancetta, in sneetjes
2 el olijfolie
70g tomatenconcentraat
1 verse of gedroogde chilipeper, fijngehakt
2 wortelen, fijngehakt
1 kleine venkel, fijngehakt
Tijm & laurier, naar smaak
1kg rundsgehakt
2l tomatenpassata
150ml rode porto
Tellicherry zwarte peper, naar smaak (Santa Maria)
Zout, naar smaak
Extra Hot chili explosion, naar smaak (Santa Maria)
250g Parmezaanse kaas, vers geraspt
350g tagliatelle of pasta naar keuze

4 teentjes knoflook
1 grote ui
1 el rozemarijn, fijngehakt (Santa Maria)
1 el oregano, fijngehakt (Santa Maria)
1 tl gerookt paprikapoeder (Santa Maria)
200g pancetta, in sneetjes
2 el olijfolie
70g tomatenconcentraat
1 verse of gedroogde chilipeper, fijngehakt
2 wortelen, fijngehakt
1 kleine venkel, fijngehakt
Tijm & laurier, naar smaak
1kg rundsgehakt
2l tomatenpassata
150ml rode porto
Tellicherry zwarte peper, naar smaak (Santa Maria)
Zout, naar smaak
Extra Hot chili explosion, naar smaak (Santa Maria)
250g Parmezaanse kaas, vers geraspt
350g tagliatelle of pasta naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de olijfolie in een grote pan.

Voeg de fijngesneden ui, knoflook, pancetta en chili toe, samen met de rozemarijn, oregano, en gerookt paprikapoeder. Laat dit ongeveer 5 minuten karamelliseren.

Meng het tomatenconcentraat erdoor en laat even meebakken. Blus af met de rode porto en laat het vocht iets verdampen. Voeg de fijngehakte venkel en wortelen toe. Roer goed door.

Meng het rundsgehakt erdoor en breek het met een spatel in kleinere stukjes. Voeg de tomatenpassata toe, kruid met zwarte peper en zout, en voeg tijm en laurier toe.

Laat de saus met de deksel op de pan ongeveer 1 uur sudderen op laag vuur.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pasta met de bolognaisesaus en bestrooi rijkelijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Social

Make eat share tag