Banoffee pie met gekarameliseerde banaan

Favorieten

50min + 1u opstijven + 3u koken

Next Level

Ontdek hoe je een heerlijke Banoffee Pie maakt met een krokante zanddeegbodem, dulce de leche, gekarameliseerde banaan en slagroom.

Ontdek hoe je een heerlijke Banoffee Pie maakt met een krokante zanddeegbodem, dulce de leche, gekarameliseerde banaan en slagroom.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Bodem:
250 g zandkoekjes (bijvoorbeeld harde wafeltjes)
100 g gesmolten boter
1tl vanille-extract
snuifje zout

Dulce de Leche:
1 blik gecondenseerde melk

Vulling:
400 ml slagroom
1 el bloemsuiker
1 tl vanillepoeder (link)
2 el fijne suiker voor de banaan
2 el cacaopoeder voor garnering
5 grote bananen

Bodem:
250 g zandkoekjes (bijvoorbeeld harde wafeltjes)
100 g gesmolten boter
1tl vanille-extract
snuifje zout

Dulce de Leche:
1 blik gecondenseerde melk

Vulling:
400 ml slagroom
1 el bloemsuiker
1 tl vanillepoeder (link)
2 el fijne suiker voor de banaan
2 el cacaopoeder voor garnering
5 grote bananen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Dulce de Leche: Laat het blik gecondenseerde melk, gesloten, 3 uur zacht koken. Laat vervolgens in water afkoelen.

Bodem: Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg gesmolten boter, vanille en zout toe. Mix tot een consistentie die lijkt op fijn zand.

Verdeel het koekjesmengsel in een ronde bakvorm, bekleed met plasticfolie. Creëer een rand van 2-3cm, en zorg dat de bodem egaal bedekt is. Druk stevig aan en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Vulling: Klop de slagroom lobbig op met bloemsuiker en vanillepoeder.

Snijd de bananen in stukken van 3cm. Leg ze op een bakplaat, bestrooi met fijne suiker en karameliseer met een brander. Laat afkoelen.

Spuit de afgekoelde dulce de leche over de koekjesbodem, plaats vervolgens de gekarameliseerde bananen erop. Zorg dat ze goed aansluiten. Haal de bakvorm weg.

Bedek met slagroom en bestrooi royaal met cacaopoeder.

Social

Make eat share tag