Verwarm je oven voor op 180°. Giet een koffielepel azijn in je mengkom en wrijf uit met een doek. Voeg de eiwitten, suiker en zout toe en laat 5 min opkloppen. Zeef ondertussen de amandelbloem, bloem en bloemsuiker.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, vul een spuitzak met ronde spuitmond en spuit buisjes van ongeveer 6 à 7 a cm mooi naast elkaar, trek eventueel met stift aan de onderkant van je bakpapier de banden van 6cm, dan kan je daar mooi tussen spuiten. Bestrooi ze dan met amandelschilfers en bak 14 tot 17 min. Haal ze eruit en laat afkoelen.
Meng de oploskoffie met het heet water tot het goed opgelost is, laat afkoelen. Klop de mokka 1 min onder de vanille boterroom en doe in spuitzak met getand spuitmondje.
Maak de koekjes los van het bakpapier en spuit op de helft ervan de boterroomvulling. Leg er een ander koekje op en laat min 1 uur opstijven in de koelkast. Eens opgesteven dip je beide uiteinden in de gesmolten chocolade en leg je ze weer op een plateau met bakpapier om op te stijven.
Kan je tot een week bewaren in de koelkast, maar ze zullen veel sneller dan dat op zijn 😉