Bitterballen

Favorieten

4u45

Ook zo fan van bitterballen? Als je ze zelf maakt, weet je wat erin gedraaid is. Met een zelfgemaakt sausje erbij is het pas echt genieten!

Ook zo fan van bitterballen? Als je ze zelf maakt, weet je wat erin gedraaid is. Met een zelfgemaakt sausje erbij is het pas echt genieten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

800 g soepvlees (eventueel met been)
2 uien
4 kruidnagels
pezo
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
3 wortels
2 selderstengels

800 g soepvlees (eventueel met been)
2 uien
4 kruidnagels
pezo
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
3 wortels
2 selderstengels

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Leg het vlees in een kom.

Prik 4 kruidnagels in een ui en leg de ui bij in de kom.

Voeg kruiden, selder, wortel, peper en zout toe.

Zet de ingrediënten onder in water.

Laat 2 uur sudderen met het deksel erop.

Verwijder de groenten en haal het vlees eruit.

Schep al draaiend 250 ml bouillon op – op deze manier schep je nauwelijks vet mee – en doe de bouillon in een maatbeker

Verwijder indien nodig velletjes en been, zodat je alleen vlees overhoudt.

Snijd het vlees fijn.

Week ondertussen 2 blaadjes gelatine in koud water.

Social

Make eat share tag