Pel de scampi’s, laat het achterste stukje van de staart zitten en verwijder het darmkanaal.
Verwarm olie in een grote pan en bak de scampi’s kort aan beide kanten. Doe dit in twee keer als de pan niet groot genoeg is. Zet opzij.
Stoof de fijn gesneden sjalot en de knoflook aan in extra olie, voeg paprikapoeder, tomatenconcentraat en Nduja toe. Laat even meebakken, blus af met witte wijn, laat inkoken en voeg passata toe. Laat sudderen tot de gewenste dikte.
Voeg de scampi’s toe, warm kort op, niet te lang laten doorkoken om ze sappig en krokant te houden. Serveer in diepe borden of kommetjes.
Scheur de Burrata in stukjes en verdeel over de borden. Bestrooi met grof gehakte basilicum en besprenkel met zachte extra vierge olijfolie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.