Basilicumpesto

Favorieten

15min

Easy

Verse pesto is heel dankbaar om in huis te hebben en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ontdek het recept hier!

Verse pesto is heel dankbaar om in huis te hebben en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 pot 400gr

100 g verse basilicumblaadjes
100 g parmigiano reggiano in stukjes
70 g pijnboompitten
2 à 3 teentjes look
Zwarte peper van de molen
1 snuifje zout
Sap van 1 citroen
6 el olijfolie

100 g verse basilicumblaadjes
100 g parmigiano reggiano in stukjes
70 g pijnboompitten
2 à 3 teentjes look
Zwarte peper van de molen
1 snuifje zout
Sap van 1 citroen
6 el olijfolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe alle ingrediënten in een cutter en mix tot je een ongeveer gladde massa hebt maar met nog stukjes in.

Proef en kruid eventueel bij, vind je hem te dik voeg dan scheutje water bij.

Ik maak pesto liever klaar in cutter dan een blender dan heb je nog lekkere bite.

In de blender wordt fijner en romiger gemixt, kan ook, jij kiest.

Bewaar in pot met deksel in de koelkast, bewaart tot 1 week.

Social

Make eat share tag