Vegan Brownie

Favorieten

20min + 30min in de oven

Next Level

Geniet van een verrukkelijke vegan brownie van Sidney met dit eenvoudige recept. Perfecte textuur en rijke chocoladesmaak.

Geniet van een verrukkelijke vegan brownie van Sidney met dit eenvoudige recept. Perfecte textuur en rijke chocoladesmaak.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

120 ml aquafaba (het vocht van een blik kikkererwten)
240 g rietsuiker
170 g pure chocolade
120 g plantaardige margarine
180 g speltbloem
42 g cacaopoeder
2 g zout
5 g oploskoffie

120 ml aquafaba (het vocht van een blik kikkererwten)
240 g rietsuiker
170 g pure chocolade
120 g plantaardige margarine
180 g speltbloem
42 g cacaopoeder
2 g zout
5 g oploskoffie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop de aquafaba met de suiker tot stijve pieken ontstaan. Dit kan enkele minuten duren, dus wees geduldig.

Verwarm de plantaardige margarine in een pan op laag vuur tot het volledig gesmolten is.

In een aparte kom, meng de pure chocolade, cacaopoeder, zout en oploskoffie.

Giet de gesmolten margarine over het mengsel van chocolade, cacao en koffie. Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.

Voeg dit chocolademengsel voorzichtig toe aan het aquafaba-suikermengsel en meng het voorzichtig met een spatel.

Voeg ten slotte de speltbloem toe en meng alles goed tot een glad beslag.

Giet het browniebeslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bestrooi de bovenkant met een snufje fleur de sel.

Bak de brownie in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.

Social

Make eat share tag