Bananenbrood met Chocolade en Gember

Favorieten

50min

Easy

Bananenbrood met chocolade en gember is een gezonde, heerlijke snack. Zonder toegevoegde suikers, glutenvrij, en makkelijk te maken.

Bananenbrood met chocolade en gember is een gezonde, heerlijke snack. Zonder toegevoegde suikers, glutenvrij, en makkelijk te maken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 bananenbrood

3 eieren
300 gram rijpe bananen (ongeveer 2-3 bananen), gewogen zonder schil
1 banaan voor decoratie
1 theelepel kaneel
Een snufje zout
70 gram glutenvrije havervlokken
80 gram kokosrasp
1 theelepel bakpoeder
100 gram donkere chocolade, minimaal 70% cacao, in stukjes
20 gram verse gember, geraspt

3 eieren
300 gram rijpe bananen (ongeveer 2-3 bananen), gewogen zonder schil
1 banaan voor decoratie
1 theelepel kaneel
Een snufje zout
70 gram glutenvrije havervlokken
80 gram kokosrasp
1 theelepel bakpoeder
100 gram donkere chocolade, minimaal 70% cacao, in stukjes
20 gram verse gember, geraspt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Prak de 300 gram banaan tot moes in een grote kom. Voeg de geraspte gember, zout, kaneel, en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

Klop de eieren los en meng deze door het banaanmengsel. Voeg vervolgens de havervlokken en kokosrasp toe en meng tot een homogeen beslag.

Spatel de stukjes donkere chocolade door het beslag.

Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.

Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar boven op het beslag. Bestrijk lichtjes met wat olie.

Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer lauw of koud.

Social

Make eat share tag