Aspergesalade met eitjes en Noordzee garnalen

Favorieten

15min

Easy

Ontdek hoe je een verfijnde aspergesalade met eitjes en Noordzee garnalen maakt, ideaal als beleg voor je pistolet of boterham.

Ontdek hoe je een verfijnde aspergesalade met eitjes en Noordzee garnalen maakt, ideaal als beleg voor je pistolet of boterham.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

250g witte asperges (groene asperges zijn ook een optie)
300 handgepelde Noordzee garnalen
4 hardgekookte eieren
0.5 bosje bieslook
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout naar smaak
2 matjes tuinkers
4 pistolets of brood naar keuze

250g witte asperges (groene asperges zijn ook een optie)
300 handgepelde Noordzee garnalen
4 hardgekookte eieren
0.5 bosje bieslook
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout naar smaak
2 matjes tuinkers
4 pistolets of brood naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Begin met het zorgvuldig schillen van de asperges. Bewaar de schillen voor een heerlijke aspergesoep.

Kook de asperges ongeveer 5 minuten in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Laat ze vervolgens uitlekken, droog ze en snijd in dunne plakjes.

Doe de gesneden asperges in een kom. Voeg hieraan de garnalen, de fijngehakte eieren en bieslook toe. Kruid met peper en zout.

Meng de mayonaise door de salade.

Snijd de tuinkers los van de matjes en leg deze op de onderkant van de pistolets.

Verdeel de aspergesalade over de tuinkers en plaats de bovenkant van de pistolets terug. Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.