Applecrumble met rozijn en kardemon

Favorieten

40min

Next Level

Deze variant met gember, citroensap en een vleugje steranijs of kardemom is onweerstaanbaar lekker. Perfect als dessert of bij de koffie.

Deze variant met gember, citroensap en een vleugje steranijs of kardemom is onweerstaanbaar lekker. Perfect als dessert of bij de koffie.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de crumble:
300 g gezeefde bloem
150 g rietsuiker
200 g boter (in blokjes, op kamertemperatuur)
Een snufje zout
Een snufje gemalen steranijs of kardemom

Voor de vulling:
100 g rozijnen
0.5 glas rum
500 g zure appels (bijv. Granny Smith of Boskoop), in blokjes gesneden
50 g bruine suiker of extra rietsuiker
1 tl citroensap
1 tl verse geraspte gember
Optioneel: een klontje boter voor extra romigheid

Voor de crumble:
300 g gezeefde bloem
150 g rietsuiker
200 g boter (in blokjes, op kamertemperatuur)
Een snufje zout
Een snufje gemalen steranijs of kardemom

Voor de vulling:
100 g rozijnen
0.5 glas rum
500 g zure appels (bijv. Granny Smith of Boskoop), in blokjes gesneden
50 g bruine suiker of extra rietsuiker
1 tl citroensap
1 tl verse geraspte gember
Optioneel: een klontje boter voor extra romigheid

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rozijnen wellen: Laat de rozijnen enkele uren weken in de rum voor extra smaak. Knijp ze daarna uit.

Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Crumble maken: Meng in een grote kom de bloem met de rietsuiker. Wrijf de boter door het mengsel tot je kruimels krijgt. Voeg een snufje zout en een vleugje steranijs of kardemom toe voor extra aroma.

Appelvulling voorbereiden: Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de appelblokjes gelijkmatig over de schaal en besprenkel met de bruine suiker, citroensap en geraspte gember. Strooi de gewelde rozijnen eroverheen. Voeg eventueel een klontje boter toe voor een romigere vulling.

Crumble aanbrengen: Dek de appels af met het crumbledeeg. Zorg ervoor dat de crumble overal goed verspreid is.

Bakken: Bak de crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Social

Make eat share tag