Aperoplank met warme en koude hapjes

Favorieten

Wil je zelf aan de slag met deze aperoplank van warme en koude hapjes? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze aperoplank van warme en koude hapjes? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje:
2 witte pensen
12 geroosterde hazelnoten
Eetbaar goudpoeder

Veenbessensaus:
1 zakje verse veenbessen
1 kleine verse gember geraspt
80 g rietsuiker
1 tl chilipoeder
Sap van 1 mandarijntje
1 cl Olijfolie

Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje:
8 Medjoul dadels
8 fijne sneetjes gerookt spek
1 pakje Berloumi
Gerookt paprikapoeder

Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas:
12 sneetjes filet d’Anvers
12 balkjes rauwe butternut
1 klein zakje notensla
12 balkjes belegen abdij kaas
1 zoetzure augurk
6 grissini

Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje:
2 witte pensen
12 geroosterde hazelnoten
Eetbaar goudpoeder

Veenbessensaus:
1 zakje verse veenbessen
1 kleine verse gember geraspt
80 g rietsuiker
1 tl chilipoeder
Sap van 1 mandarijntje
1 cl Olijfolie

Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje:
8 Medjoul dadels
8 fijne sneetjes gerookt spek
1 pakje Berloumi
Gerookt paprikapoeder

Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas:
12 sneetjes filet d’Anvers
12 balkjes rauwe butternut
1 klein zakje notensla
12 balkjes belegen abdij kaas
1 zoetzure augurk
6 grissini

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje: Snij de pensen in stukjes van een 1,5cm dik. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Smeer een laagje veenbessensaus op aan één kant.

Leg hierop een geroosterde hazelnoot die je in goudpoeder hebt gedipt on top. Net als een mooie praline.

Veenbessensaus: Doe alle ingrediënten voor de veenbessen saus in een potje met deksel en laat 5tal minuten sudderen.

Mix alles fijn met staafmixer.

Je kan het ook zonder mixen in potjes bewaren, heerlijk als extra’s bij kaasplank of paté.

Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje: Snij de dadels doormidden, haal de pit eruit, leg ze met de snijkant naar boven.

Snij 8 balkjes kaas, een beetje groter dan de dadel, leg ze tussen de doormidden gesneden dadel. Wikkel ze elk in een sneetje spek, zorg ervoor dat de sluiting onderaan zit. Bestrooi met paprikapoeder. Bak een 10-tal minuten op 200°.

Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas: Leg de sneetjes Filet d’Anvers open en leg de kaas, notensla en butternut en fijngesneden augurk en een halve Grissini midden op het sneetje, rol ze op en leg ze op je plateau.

Extra garnituur voor op de plank: pecannootjes, druiven, olijven, radijsjes.

Social

Make eat share tag