American cheesecake
2u40 + 4u koelkast
•Easy
Wat heb je nodig?
Voor het deeg
1 vanillestok
50 g suiker
125 g bloem
100 g boter op kamertemperatuur
een snufje zout
1 eierdooier
een ronde of vierkante springvorm van
ten minste 10 cm hoog
Voor de vulling
200 g roomkaas of mascarpone
600 g (magere) plattekaas
60 ml room of zure room
200 g rietsuiker
20 g bloem
zeste van 1 limoen
zeste van 1 sinaasappel
het sap van 1 citroen
5 eieren en 1 eierdooier
Voor de afwerking
400 à 500 g dikke plattekaas (zoals mandjeskaas) of een mengeling van plattekaas en roomkaas of mascarpone
eventueel: een spuitzak
Tip
Het recept is echt heel eenvoudig en snel gemaakt, maar het deeg moet wel eerst voorbakken. Daarna heeft de cheesecake nog een uur en een kwartier in de oven nodig. ’t Is gewoon een kwestie van geduld.