Zelfgemaakte Appelazijn

Favorieten

10min (+ 4 weken wachttijd)

Easy

Maak je eigen appelazijn met dit eenvoudige no-waste recept. Gebruik appelschillen en honing voor een natuurlijke, ongefilterde azijn.

Maak je eigen appelazijn met dit eenvoudige no-waste recept. Gebruik appelschillen en honing voor een natuurlijke, ongefilterde azijn.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: +/- 1 liter

2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek

2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Appels schillen: Schil de appels en maak met de geschilde stukken appelmoes.

Vullen van de pot: Vul de glazen pot tot bijna aan de rand met de appelschillen.

Water toevoegen: Giet er water bij tot de appelschillen goed onderstaan.

Honing toevoegen: Voeg de honing toe en roer even door met een schone lepel.

Gewichtje plaatsen: Leg op de schillen een soort van gewichtje zodat de schillen mooi onder blijven, bijvoorbeeld een zakje gevuld met water.

Afdekken: Dek de pot af met een etamine doek en zet deze vast met een elastiek.

Fermenteren: Bewaar de pot op kamertemperatuur. Roer de appelazijn 1-2 keer per dag om. Binnen een paar dagen gaan de appels gisten. Blijf dagelijks doorroeren. Na 4 weken is alle suiker vergist en houd je azijn over.

Zeef de azijn: Zeef de azijn door een fijne zeef en giet deze over in een schone fles.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.