Samosas: Fruit de fijn gesneden ui en geraspte knoflook in een stoofpot met olie en droge kruiden tot de aroma’s vrijkomen.
Snijd de wortel, pastinaak, en prei in fijne blokjes. Voeg toe aan de stoofpot en laat zachtjes sudderen met peper en zout, afgedekt, gedurende 5 minuten. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Rol het filodeeg voorzichtig uit en snijd het in banden van ongeveer 9 cm breed.
Leg een lepel vulling op een deegstrook, vouw in een driehoek en rol op. Plak vast met water. Herhaal dit proces.
Plaats de samosa’s op een bakplaat met bakmat en bestrijk ze grondig met gesmolten boter.
Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Feta-Burrata Dip en Hot Honey: Mix de burrata met sap, peper, zout, en olijfolie.
Snijd de chilipepertjes fijn en meng ze met de honing.
Schik de samosa’s op een schotel en serveer met lepels feta-burratadip, chili-honing en fijn gesneden munt.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.