Snelle Couscous met Kip, Merguez, Groenten en Ingelegde Citroen

Favorieten

25min

Easy

Zet in een handomdraai een snelle couscous met kip, merguez en ingelegde citroen op tafel. Eenvoudig te bereiden in de Moulinex Cookeo!

Zet in een handomdraai een snelle couscous met kip, merguez en ingelegde citroen op tafel. Eenvoudig te bereiden in de Moulinex Cookeo!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Vlees en bouillon:
4 kippenbouten
8 merguez worstjes
1 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
70 g tomatenpuree
1 l kippenbouillon
1 el ras el hanout
Vruchtvlees van 0.5 ingelegde citroen (op zout)
1 handvol blonde rozijnen
Peper en zout naar smaak

Groenten:
4 dikke wortelen, in stukken gesneden
2 courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
1 grote tomaat, in blokjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 grote peper, in stukken gesneden

Couscous:
250 g couscous (griesmeel)
500 ml kippenbouillon
1 tl kaneel

Vlees en bouillon:
4 kippenbouten
8 merguez worstjes
1 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
70 g tomatenpuree
1 l kippenbouillon
1 el ras el hanout
Vruchtvlees van 0.5 ingelegde citroen (op zout)
1 handvol blonde rozijnen
Peper en zout naar smaak

Groenten:
4 dikke wortelen, in stukken gesneden
2 courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
1 grote tomaat, in blokjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 grote peper, in stukken gesneden

Couscous:
250 g couscous (griesmeel)
500 ml kippenbouillon
1 tl kaneel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vlees bruinen: Verwarm de Cookeo en kies de functie “Stevig bruinen”. Snij ondertussen de ui en kruiden fijn.

Ui en kruiden fruiten : Fruit de fijngesneden ui en knoflook in olie. Bak ook de merguez-worstjes 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de Cookeo en zet apart.

Doe hetzelfde met de kippenbouten, bak ze 4 minuten aan elke kant en zet apart. Voeg wat peper en zout toe. Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.

Bouillon en vlees toevoegen: Blus af met de kippenbouillon en leg de kippenbouten en merguez terug in de Cookeo. Stel de Cookeo in op “Express koken” voor 5 minuten.

Groenten toevoegen: Snijd de wortelen, courgettes, tomaat, en peper in stukken. Schil de courgette om de 2 cm voor een mooi effect. Voeg deze groenten, de ingelegde citroen, rozijnen en kikkererwten toe aan de Cookeo. Stel opnieuw de “Express koken”-functie in voor 4 minuten.

Couscous bereiden: Terwijl de groenten en het vlees garen, bereid je de couscous. Giet de kokende kippenbouillon over de couscous in een kom. Dek af met een bord. Laat 5 minuten zwellen.

Serveren: Roer de couscous los met een vork en serveer samen met de kip, merguez, groenten en de heerlijke bouillon. Serveer eventueel met wat harissa voor een extra pittige toets.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.