Vlees bruinen: Verwarm de Cookeo en kies de functie “Stevig bruinen”. Snij ondertussen de ui en kruiden fijn.
Ui en kruiden fruiten : Fruit de fijngesneden ui en knoflook in olie. Bak ook de merguez-worstjes 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de Cookeo en zet apart.
Doe hetzelfde met de kippenbouten, bak ze 4 minuten aan elke kant en zet apart. Voeg wat peper en zout toe. Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
Bouillon en vlees toevoegen: Blus af met de kippenbouillon en leg de kippenbouten en merguez terug in de Cookeo. Stel de Cookeo in op “Express koken” voor 5 minuten.
Groenten toevoegen: Snijd de wortelen, courgettes, tomaat, en peper in stukken. Schil de courgette om de 2 cm voor een mooi effect. Voeg deze groenten, de ingelegde citroen, rozijnen en kikkererwten toe aan de Cookeo. Stel opnieuw de “Express koken”-functie in voor 4 minuten.
Couscous bereiden: Terwijl de groenten en het vlees garen, bereid je de couscous. Giet de kokende kippenbouillon over de couscous in een kom. Dek af met een bord. Laat 5 minuten zwellen.
Serveren: Roer de couscous los met een vork en serveer samen met de kip, merguez, groenten en de heerlijke bouillon. Serveer eventueel met wat harissa voor een extra pittige toets.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.