Risotto met Romanesco, Kip en Macadamia Noten

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een smeuïge risotto, gemengd met romanesco, sappige kippenboutjes met tijm en macadamianoten. Dit feestelijke gerecht is heerlijk om op tafel te zetten, met de extra romanesco als groente. Je kunt variëren met bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, pompoen of knolselderij in de winter. 

Ingrediënten

½ romanesco
300 g risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
150 ml witte wijn
1½ l warme kippenbouillon
Peper
Zout
200 g pecorino
1 scheutje olijfolie
8 kippenbouten
100 g macadamianoten
1 citroen
¼ bosje citroentijm
1 el currypoeder

Bereidingswijze

Kippenbouten bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kruid de kippenbouten met curry, peper, zout en citroentijm. Meng alles goed door elkaar.

Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Voeg de laatste 5 minuten de macadamianoten toe en bak verder.

Romanesco voorbereiden: Snijd de romanesco fijn.

Risotto maken: Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en bak de risottorijst 2 minuten al roerend.

Snijd de knoflook en ui fijn en voeg deze toe aan de risottorijst. Laat een paar minuten meebakken. Blus de pan met de witte wijn en laat inkoken.

Voeg de fijngesneden romanesco toe.

Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, een scheut per keer. Roer regelmatig en laat telkens het vocht opnemen voordat je een nieuwe scheut toevoegt. Dit proces duurt ongeveer 18 minuten, afhankelijk van de soort risottorijst.

Roer 150 g vers geraspte pecorino door de risotto.

Serveer de risotto met de kippenbouten, macadamianoten en tijm. Werk af met extra geraspte pecorino.

TIPS

  • Je kunt de romanesco vervangen door bloemkool, broccoli, pompoen of knolselderij, afhankelijk van het seizoen.
  • Voeg wat citroensap toe aan de risotto voor een extra frisse smaak.
  • In de koelkast: Bewaar restjes in een luchtdichte container. De risotto en kip kunnen tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • In de diepvries: Je kunt de risotto en kip tot 1 maand invriezen. Laat volledig afkoelen voordat je het invriest.
  • Opwarmen: Verwarm de risotto in een pan op laag vuur met een beetje extra bouillon om de smeuïgheid te behouden. De kip kan opnieuw worden opgewarmd in de oven of magnetron.