Reuzegarnalen bakken: Pel de reuzegarnalen en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout. Verhit een diepe pan met 1 el olijfolie. Als de oranje cirkel donkerrood is kan je beginnen bakken. Bak de garnalen kort aan op hoge temperatuur tot ze mooi roze kleuren. Bak ze in delen indien nodig en zet apart.
Basis bereiden: Snipper de ui en knoflook fijn. Voeg ze toe aan dezelfde pan met een extra eetlepel olijfolie en bak tot ze glazig zijn. Courgette toevoegen: Snijd de courgettes in kleine blokjes (brunoise) en voeg ze toe aan de pan. Bak op hoog vuur tot de courgettes licht gekleurd zijn.
Pistache-pesto maken: Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot een grove pesto. Voeg een scheutje water toe als de pesto te dik is.
Saus afwerken: Meng de pesto door de courgettes en voeg vervolgens de ricotta toe. Roer goed door. Houd enkele gebakken garnalen apart voor de garnering en meng de rest door de saus.
Lasagne opbouwen: Maak nu laagjes met lasagne bladen, neem telkens een sneetje zalm tussen een velletje lasagne en steek die rondomrond trapsgewijs in de saus, duw nu goed aan en lepel wat saus van de zijkant erbovenop zodat de lasagne goed bedekt is met saus.
Garnering toevoegen: Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Verdeel de garnalen en bestrooi met fijngehakte pistachenoten.
Bakken: Verwarm de oven voor op 185°C. Plaats de pan in de oven en bak de lasagne in 35-40 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Afwerking: Serveer de lasagne direct op borden. Werk af met een lepel stracciatella en verse basilicumblaadjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.