Gegrilde Koriander Jalapeño Kip met Sesam Boontjes

  • 45min (exclusief marineren)
  • 4P
  • Easy

Dit heerlijke recept voor gegrilde koriander jalapeño kip met sesam boontjes is perfect voor een zomerse avond. De pittige jalapeño en frisse koriander combineren geweldig met de sappige kipfilets. De sesamboontjes geven een knapperige, smaakvolle twist aan het geheel, en samen met de basmati rijst krijg je een complete maaltijd op tafel. Deze maaltijd is niet alleen smaakvol, maar ook snel te maken! 

Ingrediënten

Sesamboontjes:
400 g sperziebonen
1 el bouilonpoeder of bouillon blokje 
1 klont boter 
1 el geroosterd sesamzaad
1 el knapperige uitjes
10 blaadjes munt, fijngehakt
1 el sesamolie
Sap van ½ limoen 

Voor de kip:
4 kipfilets
1 dikke bos koriander
125 g Griekse yoghurt
1 el olijfolie
Zeste en sap van 1 limoen
1 el honing
1 teen knoflook
1 jalapeño peper (met of zonder zaadjes, afhankelijk van gewenste pittigheid)
Snufje zout en zwarte peper uit de molen 

Om te serveren
Basmati rijst (volg de aanwijzingen op de verpakking) 

Bereidingswijze

Voorbereiding van de boontjes: Snijd de uiteinden van de sperziebonen af. 

Kook de sperziebonen 5 minuten in een grote pan met gezouten kokend water en een bouillonblokje en klont boter  

Giet de boontjes af en leg ze meteen in ijswater om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken. 

Meng de boontjes met de sesamolie en limoensap, strooi er geroosterd sesamzaad, knapperige uitjes en fijngehakte munt over. 

Jalapeño koriander marinade: Doe de koriander, Griekse yoghurt, olijfolie, limoenzeste, limoensap, honing, knoflook, jalapeño peper, zout en peper in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde marinade. 

Sla de kipfilets plat en leg ze in een schaal. Giet de marinade eroverheen en zorg dat de kip goed bedekt is. Laat de kip minstens 1 uur marineren, maar het liefst een hele nacht. 

Grillen van de kip: Verhit de grillpan op middelhoog vuur. 

Grill de kipfilets aan beide kanten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn, ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. 

Serveren: Serveer de gegrilde kip met de sesamboontjes en de basmati rijst. 

TIPS

  • Wil je het gerecht nog pittiger? Laat de zaadjes van de jalapeño peper in de marinade. 
  • De sesamboontjes zijn ook heerlijk koud als bijgerecht bij een andere maaltijd. 

Bewaar de overgebleven kip en boontjes maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. De boontjes kun je ook invriezen voor een later moment.