Voorbereiding aubergines: Schil de aubergines zoals je een aardappel zou schillen, maar laat het kroontje eraan zitten.
Doorprik ze helemaal met een satéprikker, bestrooi met zout en stoom ze gedurende 20 minuten.
Laat de aubergines uitlekken, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met peper, zout en olijfolie en grill ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Tomatensaus: Fruit de fijngesneden knoflook en sjalot aan in olijfolie samen met de piment d’Espelette.
Voeg de tomaten en balsamicocrème toe, kruid met peper en zout en laat zonder deksel zachtjes sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
Verdeel de saus over elke aubergine.
Scamorza: Snijd de scamorza in plakjes en verdeel over de aubergines.
Zet de oven op de grillstand en laat de scamorza mooi kleuren en smelten, ongeveer 15 minuten.
Tomatensalade: Halveer de tomaten en meng met de overige ingrediënten.
Verdeel de salade over de borden en leg in elk bord een gegrilde aubergine.
Afwerking: Werk af met peper van de molen, wat vlokjes piment d’Espelette en druppeltjes olijfolie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.