Snij het spek in dikke reepjes en bak krokant, zet opzij.
Laat boter opschuimen.
Kruid het vlees met peper en zout en bak alle blokjes rondomrond mooi aan. Dit is een belangrijke stap dus doe er niet teveel in één keer. Hou opzij.
Kleur nu de ajuin en look aan. Voeg eventueel nog wat boter bij, roer er de bloem onder en blus met rode wijn en kalfsfond.
Voeg alle kruiden, tomatenpuree en mosterd toe.
Meng alles goed onder elkaar zodat mosterd en tomatenpuree mooi opgelost is.
Voeg nu het gebakken vlees toe en laat al een 40-tal minuten sudderen onder deksel.
Schil de zilveruitjes, ook de wortels en snij die in balkjes. De selder schil je de draden weg en snij in hapklare stukken.
Kuis de paddenstoelen en snij in de helft.
Voeg alles de laatste 25 min toe, samen met de gebakken spekjes, zodat alles verder kan garen in de saus.
Serveer met gestoomde aardappelen.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.