Dulce de Leche: Laat het blik gecondenseerde melk, gesloten, 3 uur zacht koken. Laat vervolgens in water afkoelen.
Bodem: Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg gesmolten boter, vanille en zout toe. Mix tot een consistentie die lijkt op fijn zand.
Verdeel het koekjesmengsel in een ronde bakvorm, bekleed met plasticfolie. Creëer een rand van 2-3cm, en zorg dat de bodem egaal bedekt is. Druk stevig aan en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Vulling: Klop de slagroom lobbig op met bloemsuiker en vanillepoeder.
Snijd de bananen in stukken van 3cm. Leg ze op een bakplaat, bestrooi met fijne suiker en karameliseer met een brander. Laat afkoelen.
Spuit de afgekoelde dulce de leche over de koekjesbodem, plaats vervolgens de gekarameliseerde bananen erop. Zorg dat ze goed aansluiten. Haal de bakvorm weg.
Bedek met slagroom en bestrooi royaal met cacaopoeder.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.