Meng de suiker, het zout en de peperbessen.
Snijd nog een stukje van de zijkanten van de zalmfilet weg en verwijder eventuele overblijvende graatjes. Schik de zalm in een schaal die net groot genoeg is. Leg er citroenschijfjes en takjes dille bovenop en bedek hem volledig met het zoutmengsel. Besprenkel met whisky en bedek de vis heel strak met vershoudfolie. Laat minstens 12u in de koelkast rusten.
Verwijder de garnituur volledig. Spoel de zalm met koud water en dep hem droog. Snijd de vis haaks op het vel in fijne plakjes.
Snijd de bagels door, rooster ze en smeer ze in met mosterd. Beleg ze met een beetje dille, 3 of 4 zalmplakjes, waterkers en de zure room. Serveer meteen.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.