Zoetzure pikante soep met shiitak en sugarsnaps

Favorieten

30min

Easy

Zoetzure pikante soep met shiitake, knoflook en verse groenten in 30 minuten. Net zoals bij de Chinees. Eenvoudig en vol smaak!

Zoetzure pikante soep met shiitake, knoflook en verse groenten in 30 minuten. Net zoals bij de Chinees. Eenvoudig en vol smaak!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 teentjes knoflook
35 g gember
2 eetlepels arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 koffielepel sambal of chili (of meer…)
2 eetlepels geroosterdesesamolie
4 eetlepels zoete sojasaus (of gewone sojasaus en wat rietsuiker toevoegen)
6 eetlepels rijstazijn (of appelazijn)
300 g shiitakepaddenstoelen, in vieren gesneden
200 g sugarsnaps
1 grote tomaat, in stukjes
1 ei
150 g sojascheuten
4 lente-uitjes

4 teentjes knoflook
35 g gember
2 eetlepels arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 koffielepel sambal of chili (of meer…)
2 eetlepels geroosterdesesamolie
4 eetlepels zoete sojasaus (of gewone sojasaus en wat rietsuiker toevoegen)
6 eetlepels rijstazijn (of appelazijn)
300 g shiitakepaddenstoelen, in vieren gesneden
200 g sugarsnaps
1 grote tomaat, in stukjes
1 ei
150 g sojascheuten
4 lente-uitjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de knoflook en gember in fijne reepjes. Bak aan in olie. Blus met de kippenbouillon.

Voeg sambal, sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe. Laat even koken en voeg de paddenstoelen toe. Laat 4 minuten koken. Voeg de 2 laatste minuten de sugarsnaps en tomaat toe. Klop het eitje goed los en draai het stevig door de soep. Proef of het nog zuurder, zoeter of pikanter mag.

Werk af met sojascheuten en lente-ui.

Social

Make eat share tag