Zelfgemaakte Appelazijn

Favorieten

10min (+ 4 weken wachttijd)

Easy

Maak je eigen appelazijn met dit eenvoudige no-waste recept. Gebruik appelschillen en honing voor een natuurlijke, ongefilterde azijn.

Maak je eigen appelazijn met dit eenvoudige no-waste recept. Gebruik appelschillen en honing voor een natuurlijke, ongefilterde azijn.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: +/- 1 liter

2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek

2 kilo appels
50 g honing
Glazen pot van 1 liter (brandschoon, 30 minuten in de oven op 100°C)
Een etamine doek

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Appels schillen: Schil de appels en maak met de geschilde stukken appelmoes.

Vullen van de pot: Vul de glazen pot tot bijna aan de rand met de appelschillen.

Water toevoegen: Giet er water bij tot de appelschillen goed onderstaan.

Honing toevoegen: Voeg de honing toe en roer even door met een schone lepel.

Gewichtje plaatsen: Leg op de schillen een soort van gewichtje zodat de schillen mooi onder blijven, bijvoorbeeld een zakje gevuld met water.

Afdekken: Dek de pot af met een etamine doek en zet deze vast met een elastiek.

Fermenteren: Bewaar de pot op kamertemperatuur. Roer de appelazijn 1-2 keer per dag om. Binnen een paar dagen gaan de appels gisten. Blijf dagelijks doorroeren. Na 4 weken is alle suiker vergist en houd je azijn over.

Zeef de azijn: Zeef de azijn door een fijne zeef en giet deze over in een schone fles.

Social

Make eat share tag