Zalm in de oven met krieltjes en asperges

Favorieten

35min

Easy

Wil je zelf aan de slag met zalm in de oven met krieltjes en asperges? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met zalm in de oven met krieltjes en asperges? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 hele zalm filet zonder vel (± 800 g)
1 bussel groene asperges
500g krieltjes
1 bio citroen
150g kalamata-olijven
2 bolle el kappertjes
5 el olijfolie
6 takjes tijm
peper en zout

Saus:
1 bio sinaasappel
1,5 dl olijfolie extra zuiver
1 ruime el honing
1 ruime el mosterd

1 hele zalm filet zonder vel (± 800 g)
1 bussel groene asperges
500g krieltjes
1 bio citroen
150g kalamata-olijven
2 bolle el kappertjes
5 el olijfolie
6 takjes tijm
peper en zout

Saus:
1 bio sinaasappel
1,5 dl olijfolie extra zuiver
1 ruime el honing
1 ruime el mosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier. Verwarm de oven voor op 230°C. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bestrooi met peper en zout. Controleer de zalmfilet nog even op graten. Leg hem in de ovenschaal en smeer hem in met olijfolie.

Breek het harde uiteinde van de asperges af en bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie.

Plet de gekookte krieltjes lichtjes met een groot mes en snijd de citroen in 8. Meng de aardappelen, de citroenpartjes, de olijven, de kappertjes, 2 el olijfolie en peper. Schik ze rond de zalm, leg er de asperges bovenop, bestrooi met 4 takjes tijm en schuif 15 min. in de oven.

Maak intussen de saus: meng de honing en de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, terwijl je de saus met een garde op klopt, net als een mayonaise. Voeg 1 el geraspte sinaasappel zeste en het sap van een halve sinaasappel toe.

Bestrooi de zalm met verse tijm en geef er de saus apart bij.

Social

Make eat share tag