Zachte pompoen met broccoli en mosterdnootjes

Favorieten

50min

Next Level

Een grote schotel met zachte pompoen, broccoli en krokant geroosterde mosterdnootjes erop. Zo zijn groenten de max én ook een beetje feestelijk?!

Een grote schotel met zachte pompoen, broccoli en krokant geroosterde mosterdnootjes erop. Zo zijn groenten de max én ook een beetje feestelijk?!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8 P

1,5 kg pompoenvlees (mag van verschillende soorten zijn)
6 el olijfolie
pezo
look
1 el korianderzaad
0.5 tl cayenne
400 ml warme melk

1,5 kg pompoenvlees (mag van verschillende soorten zijn)
6 el olijfolie
pezo
look
1 el korianderzaad
0.5 tl cayenne
400 ml warme melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Plet het korianderzaad tot poeder in de vijzel. Plet de look en meng met peper, zout en olijfolie.

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en schil.

Schik de pompoenpartjes op een ovenschotel met bakpapier. Bestrijk met het oliemengsel en bak 35 minuten gaar in de oven.

Mix de pompoen in de cutter. Voeg melk toe tot je een mooie gladde massa bekomt. De hoeveelheid melk kan verschillen naargelang het soort pompoen. (Ik gebruikte Butternut en Hokkaido.)

Kruid eventueel bij.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.