Heerlijke salade die perfect past bij kip. Rodekool is een nitraatarme groente die rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en foliumzuur. De groente heeft ook een positief effect op de bloedsomloop en de darmen.
Voor de rodekool
1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd in fijne reepjes. Doe de rodekool in een weckpot.
2. Breng het water met de appelazijn, het zeezout en de rietsuiker aan de kook.
3. Voeg de kruidnagels, de laurier en de tijm toe.
4. Giet het water op de rodekool en voeg eventueel een kaneelstokje toe voor een zoetere, volle smaak. Sluit de pot af met een deksel en schud goed. De zuurtegraad zal de rodekool doen garen.
Voor de salade
1. Verwijder het harde gedeelte van het stronkje witloof en snijd het witloof in dunne reepjes. Leg op een bord.
2. Was de veldsla en leg ze bij op het bord.
3. Snijd de appel in fijne schijfjes en leg ze bij de veldsla.
4. Verdeel wat rodekool over de salade.
Voor de dressing
1. Meng de fijngesneden lente-ui met de olijfolie en wittewijnazijn en kruid met peper en zeezout.
2. Serveer de dressing bij de salade.