Watermeloen gazpacho

Favorieten

15min + 2u koeltijd

Easy

Geniet van een verfrissende en kleurrijke Watermeloen Gazpacho. Perfect voor de zomer, makkelijk te bereiden en heerlijk pittig!

Geniet van een verfrissende en kleurrijke Watermeloen Gazpacho. Perfect voor de zomer, makkelijk te bereiden en heerlijk pittig!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Gazpacho:
0.5 komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen zonder schil of pitten
3 vleestomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicocrème
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 chilipepertje of meer naar smaak
1 koffielepel zeezout
4 eetlepels olijfolie

Garnituur:
2 keer handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
0.5 rode ui, in dunne ringen
olijfolie
balsamicocr.me

Gazpacho:
0.5 komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen zonder schil of pitten
3 vleestomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicocrème
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 chilipepertje of meer naar smaak
1 koffielepel zeezout
4 eetlepels olijfolie

Garnituur:
2 keer handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
0.5 rode ui, in dunne ringen
olijfolie
balsamicocr.me

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en doe alle andere ingrediënten voor de gazpacho in een blender. Mix glad, proef en kruid eventueel bij en zeef door. Zet minstens 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.

Serveer in gekoelde diepe borden. Werk af met de garnituren, enkele druppels olijfolie en balsamicocrème.

Social

Make eat share tag